Franki machinepark

Onze werkplaats beschikt over een machinepark van ongeveer 110 eigen en gehuurde machines én de nodige relaties om er nog meer te huren. Zo kan Franki Foundations op al uw kleine of grote bouwplaatsen aan de slag gaan.

Investeringen

Bij Franki Foundations geloven we dat investeringen nodig zijn om te blijven groeien en werken met het modernste en meest efficiënte gereedschap. Daarvoor kunnen we rekenen op de ondersteuning van een Groep met een solide, financiële basis, waardoor we al onze ambities kunnen verwezenlijken. Hier vindt u onze investeringsgrafiek van de voorbije vijf jaar.

Zo hebben we bijvoorbeeld onlangs geïnvesteerd in verschillende cutters voor het Grand Paris Express-project.

Inhouse ontwikkelingen & productie

Soms volstaan investeringen niet voor de oplossing die we voor ogen hebben. Dus moeten we gaan innoveren. 

In ons atelier kunnen we onze machines aanpassen aan zeer specifieke projecten. 

 

In 2017 nam Franki Foundations het Britse bedrijf Martello Group over. Deze Groep volgt onze innovatiegericht aanpak volledig: ze gebruiken inhouse ontworpen en ontwikkelde heistellingen. Die heistellingen kunnen palen met een grote diameter tot een aanzienlijke diepte in-situ plaatsen onder beperkte hoogte en in moeilijk bereikbare omgevingen.


Nu zijn we aan het bekijken of we hun specifieke ontwerp voor andere technieken kunnen hergebruiken.

Palen met een diameter van 900 mm, tot 14 m diep, onder een hoogte van 5,5 m en tussen brugpijlers op de M5 autosnelweg in Piff's Elm.

Digitalisering

We zijn ervan overtuigd dat digitalisering grote veranderingen met zich mee zal brengen in de bouwwereld en vooral op het vlak van diepfunderingen.. 


Onze nieuwe machines zijn bijvoorbeeld nu al uitgerust met een gps-systeem voor de meest nauwkeurige geolokalisatie en digitale tools waarmee een gedetailleerde analyse op de werf en online kan worden uitgevoerd.

Franki Foundations houdt haar vloot performant en jong waardoor 2e hands machines en materieel beschikbaar komt voor verkoop.
Geïnteresseerde kopers kunnen contact nemen met Yann Huvenne (yann.huvenne@ffgb.be)

Member of logo