Innovatie

Deel van ons DNA

Sinds de allereerste gepatenteerde Franki-paal heeft innovatie steeds deel uitgemaakt van Franki Foundations. In een continu veranderende omgeving gebruiken we originele manieren om onze ideeën en uw projecten te verwezenlijken, en om onze procedures en methodes te verbeteren.

Innovatie, een eindeloos proces

In zijn tijd was Edgard Frankignoul een visionair. Meer dan 100 jaar na de eerste gepatenteerde Franki-paal, en na allerlei nieuwe technieken te hebben ontworpen, blijft Franki Foundations nieuwe, innovatieve manieren zoeken om uw projecten leven in te blazen.

Laatste innovatie tot nu toe: de digitalisering van onze productie, of "hoe onze sites te verbinden voor meer controle en kwaliteit". Bekijk de video hiernaast voor een glimp van de technologische doorbraak van dit nieuwe project en neem contact met ons op als je meer wilt weten!

Een gemeenschap van vernieuwers

Als belangrijk lid van alle voornaamste geotechnische en diepfunderingsfederaties (ABEF en BGGG in België, FPS in het VK, EFFC in Europa, DFI en ISSMGE wereldwijd) onderscheidt Franki zichzelf door zijn wil om telkens nieuwe oplossingen te vinden en die vakkennis wereldwijd te delen met alle professionals.

Het bedrijf is actief in verschillende werkgroepen die gewijd zijn aan diepfunderingstechnieken, (specificaties en/of beste praktijken), veiligheid, milieuvriendelijkheid of opleidingen.

Neem nu de werkgroep met fvb-ffc Constructiv: samen slaagden we erin om opleidingsmanuals uit te werken voor machinisten en arbeiders die verantwoordelijk zijn voor diepfunderingen. FOREM en VDAB geven nu die opleidingen aan werkzoekenden in de bouwsector.

Draag de kennis over

Met dit advies in het achterhoofd behoudt Franki Foundations nauwe en blijvende banden met de academische wereld, en neemt het dus deel aan de samenwerking tussen technologie en toegepaste wetenschappen.

Voorbeelden van relevante medewerkers zijn een docent aan de Odisee hogeschool in Aalst, een docent aan de Université Libre de Bruxelles en docenten aan de UCL en ECAM. Het bedrijf begeleidt ook studenten bij hun eindwerk (voor ECAM Brussels Engineering School, en de Katholieke Industriële Hogeschool Oostende) of tijdens hun stage (vooral van Polytech Grenoble, Katholieke Industriële Hogeschool Oostende, Institut supérieur du bâtiment et des travaux publics in Marseille of ESITC in Parijs). Daarbovenop volgt een ingenieur van het ontwerpbureau van Franki Foundations een doctoraatsopleiding aan de UCL (Université Catholique de Louvain-la-Neuve).

Voortrekker zijn in open innovatie is een van de strategische drijfveren van onze groep. We zoeken voortdurend naar innovatieve manieren om onze prestaties te verbeteren.

Patrik PEYNSAERT
BESIX Group Innovation Coordinator

Een gemeenschappelijke waarde

Innovatie maakt niet alleen deel uit van de geschiedenis van Franki Foundations, het is ook een belangrijke waarde die we delen met de BESIX Groep.

Om een pionier op zijn gebied te zijn, vertrouwt de BESIX-groep vooral op zijn medewerkers en partners.

 

Ontdek hier wat "open-innovatie" en "potentieel baanbrekende initiatieven" betekenen voor BESIX.

De middelen om onze ambities te verwezenlijken

Uiteraard zijn innovaties tot stand gekomen met de nodige investeringen. Deze worden meestal gebruikt voor de continue vernieuwing van het materieel, zodat we de evolutie inzake technologie en prestaties steeds op de voet volgen.

In dat opzicht stippen we, in de laatste jaren, strategische aankoop aan van een geavanceerde cutter. Daarmee kunnen zeer dikke en diepe slibwanden worden geplaatst in de complexe ondergronden van het project Grand Paris Express. Of ook nog de overname van Martello Piling, een innovatief bedrijf dat sterk aan het groeien is in een nichemarkt. Meer recent hebben we ons gericht op het digitalisering van onze machines en werven, om nog meer controle te krijgen over planning en extra kwaliteit te winnen.

Monitoring screens of the container Be Inject

Be Inject container with 20 pumps

Martello rig for low headroom piling

Cabin of new Fundex F2800-2

Member of logo