Veiligheid

Laten we volop gaan voor veiligheid

BESIX Group, inclusief Franki Foundations, is ervan overtuigd dat ons Bedrijf geen succes kan boeken zonder dat iedereen altijd en overal veilig is op een BESIX Group-werf. Wij zetten ons in om volop te gaan voor Veiligheid. Wat betekent dat voor ons? Wat betekent dat voor onze collega’s, klanten, partners en onderaannemers? Wij doen geen toegevingen als het op Veiligheid aankomt.

Life Saving Rules

Aan de hand van de meest voorkomende risico’s op bouwplaatsen, heeft BESIX group 10 Life Saving Rules (levensreddende richtlijnen) opgemaakt, met als doel een werkomgeving met nul ongevallen. Voorbeelden van die 10 richtlijnen zijn valrisico, verplaatsen van materieel, werken op grote hoogte, graafwerken, etc,...

Als dochteronderneming zet Franki Foundations zich 100% in om die regels te hanteren, en spoort het onze zakenpartners, onderaannemers en leveranciers aan om hetzelfde te doen.

Elk individu is verantwoordelijk voor zijn eigen zekerheid, maar we zijn allemaal verantwoordelijk voor elkaars veiligheid.

Veiligheidscertificaten

Hier vindt u de certificaten van de Groep die betrekking hebben op ons Veiligheidsengagement
(SCC = Safety Checklist Contractors, OHSM = Occupational Health & Safety Management)

Toegankelijkheid van het platform

Los van die richtlijnen wordt 50% van de incidenten op de bouwplaats veroorzaakt door struikelen op het platform. Daarom is het van cruciaal belang dat het niet rommelig ligt op het platform en het begaanbaar is. 

We verlangen niet enkel van onze medewerkers om het platform zo veilig mogelijk te houden, we vragen onze klanten en partners ook om een zo veilig mogelijk werkplatform te voorzien vanaf de eerste werkdag.

Member of logo