Project London, Verenigd Koninkrijk

Bow Street Hotel

Één van de bekendste rechtbanken van Engeland wordt omgebouwd tot een luxehotel en museum.

Activiteit: Gebouwen

Het bestaande Bow Street « Magistrates Courthouse » wordt omgevormd tot het nieuwe Bow Street Hotel met 91 kamers, een restaurant en drie bars.

Technische eigenschappen

Dragende funderingspalen

Open palenwand (aansluitende palen)

Secanspalenwand

  • 350 palen
  • Ø 450/600 mm
  • diepte tot 23.3 m

De uitdaging

Bow Street « Magistrates Courthouse », één van de bekendste rechtbanken van Engeland vanwege de spraakmakende zaken die er plaatsvonden, wordt nu omgevormd tot een luxehotel en museum, waard  125 miljoen pond. Het hof waar ooit de rechtszaak van de Kray-tweeling plaatsvond, zal worden omgevormd tot een hotel met 91 kamers, een restaurantbar, een fitnesszaal en een restaurant in de originele rechtszaal.
Toegang tot de werf doorheen een slechts 3.8 meter vrije hoogte ingang is net voldoende om de MP5000 paalmachine aan te voeren en palen tussen het bestaande stutwerk te realiseren.

De oplossing

Martello installeerde in twee fases 8 palen met een diameter van 600 mm tot op meer dan 23 m diepte als fundering van een kraan en 8 tijdelijke palen als fundering van het stutwerk dat de gevelkant tegenhoudt. 
De tijdelijke palen en de funderingspalen van de kraan werden uitgevoerd binnen het bestaande gebouw, waardoor de werken door de klant konden worden voltooid in afwachting dat Martello terugkeerde om de 334 secante palen met diameters van 450 mm en 600 mm te plaatsen. 
Er werd een Klemm 702 paalmachine op de werf ingezet om de 450 mm diameter sectie van de palenwand uit te voeren op een moeilijk bereikbare plaats van de werf. Deze paalmachine doorboorde de overtollige funderingen om de ingewikkelde uitvoering van deze secanspalen tot een goed einde te brengen.

Ervaring

Martello’s ervaring met obstakelboren en werkzaamheden aan een aantal Graad II-gebouwen en kelders hielp bij de oplevering van dit project. 
Dankzij de compacte bouw van de Klemm 709 paalmachine kon deze  gemakkelijk onder een beperkte vrije hoogte van 3.8 m op de werf worden aangevoerd en kon er een secanspalenwand met een diameter van 600 mm worden uitgevoerd rond en tussen de bouwputschoring zonder dat de organisatie van de bouwplaats hoefde te worden gewijzigd.

Projectinformatie

Projectnaam

Bow Street Hotel

Expertise(s)

Hotels

Techniques

Boorpaal van grote diameter in omstandigheden met beperkte toegang, Secant Pile Wall

Contracttype

Build

Locatie

London, Verenigd Koninkrijk

Bouwperiode

2018 - 2018

Gelijkaardige projecten


Member of logo