Project Rosny-sous-Bois, Frankrijk

Grand Paris Express - station La Dhuys

Activiteit: Infrastructuur

Technische details

Diepwand voor de overdekte loopgraaf

  • 23 moten
  • 155 lineaire meter
  • diepte: 12 tot 17 m
  • dikte: 0.6 m en 1 m

 

De circulaire toegangsschacht wordt ook uitgevoerd met de diepwand techniek.

Het "Grand Paris Express"-project

Met het Grand Paris Express-project wil de Franse hoofdstad een tweede metronetwerk creëren dat de Parijse periferie zal bedienen. De omvang van de werken is indrukwekkend: het ambitieuze project omvat een lus van 205 km automatische lijnen en de bouw van 68 stations. Hierdoor zou de huidige metro (220 km), die voornamelijk de 20 arrondissementen binnen de Parijse ringweg bedient, in omvang verdubbelen.

De vier nieuwe lijnen van Grand Paris Express en twee verlengde lijnen zullen aansluiten op het bestaande openbaar vervoersnetwerk. De nieuwe, grotendeels ondergrondse metro zal het grondgebied van Grand Paris doorkruisen en met de hoofdstad verbinden. Hierdoor wordt het eenvoudiger voor pendelaars om zich in Île-de-France van het ene punt naar het andere te begeven zonder via Parijs te hoeven reizen. Bovendien zal de metrogebruiker ook sneller dan vroeger van de Parijse periferie naar het stadscentrum kunnen sporen.

De Grand Paris Express zal ook de grote activiteitencentra (luchthavens, handelscentra, onderzoeks- en universitaire centra) en de momenteel moeilijk bereikbare gebieden ontsluiten. Het nieuwe netwerk zal op die manier de woon-werkafstand voor iedereen verkorten en de dagelijkse trajecten aangenamer en sneller maken. Tot slot vertegenwoordigt dit project een nieuw alternatief voor de auto en is het dus een manier om de vervuiling en files te verminderen en bij te dragen aan een milieuvriendelijkere wereldstad.

Het is tegenwoordig het grootste stedelijke project in Europa.

Projectinformatie

Projectnaam

Grand Paris Express - station La Dhuys

Expertise(s)

Spoorinfrastructuur, Tunnels

Techniques

Diepwand (slibwand)

Contracttype

Build

Locatie

Rosny-sous-Bois, Frankrijk

Opdrachtgever

RATP

Bouwperiode

2017 - 2018

Architect

Richez_Associés

Totale waarde

€ 5 miljoen

Bentoniet installatie

Gelijkaardige projecten


Member of logo