Project London, Verenigd Koninkrijk

Olympic Park brug

Erfenis van de Olympische Spelen

Activiteit: Infrastructuur

Extra funderingen voor de verbreding van de voetgangersbrug en de ontwikkeling van het stadion.

Technische details

Boorpalen van grote diameter onder thixotrope vloeistof

  • 3 st.
  • Ø 900 mm
  • 23.3 m lang

Geboren onder bentoniet steunvloeistof, met MP5000 machine met rotatiesysteem.

Kenmerken van het project

Om de bestaande voetgangersbrug in het Olympic Park te verbreden moesten funderingspalen worden geïnstalleerd. Het werkplatform, dat zich naast de bestaande brug en een aangrenzend kanaal bevond, was heel beperkt in omvang en alleen geschikt voor een kleine paalmachine van minder dan 30 ton. 
Door de bodemgesteldheid was het noodzakelijk dat de palen ofwel een volledige verbuizing kregen ofwel in de grond werden geboord aan de hand van de steunvloeistof bentoniet.

De roterende MP5000-machine van Martello was licht genoeg om de bestaande toegangshelling naar het werkplatform te gebruiken. 
Martello slaagde erin om de palen met een diameter van 900 mm tot op de vereiste diepte te plaatsen door tijdens het boren bentoniet in te brengen. Deze oplossing stelde de klant in staat om de vereiste diameter en draagcapaciteit van het ontwerp te respecteren, zonder palen van een kleinere diameter te moeten gebruiken. Dit laatste zou het geval geweest zijn bij andere kleine, lichtgewicht paalmachines.

Aanpassing van Olympic Park

Amper één jaar na de Olympische Zomerspelen 2012 in Londen deden kranen en machines opnieuw hun intrede op het terrein.

Aanpassingswerken waren noodzakelijk om deze indrukwekkende eventlocatie, een herinnering aan de Spelen, om te vormen tot een gloednieuw stadspark met groenzones, een sportcomplex, een velodroom, een watersportcentrum,… en om het stadion aantrekkelijk te houden, dat zelfs als concertzaal kan fungeren.

Projectinformatie

Projectnaam

Olympic Park brug

Expertise(s)

Bruggen

Techniques

Boorpaal van grote diameter onder voorlopig voorbuis, Boorpaal van grote diameter in omstandigheden met beperkte toegang

Contracttype

Build

Locatie

London, Verenigd Koninkrijk

Opdrachtgever

Skanska

Bouwperiode

2013 - 2013

Gelijkaardige projecten


Member of logo