Project Ghent, België

Steelanol

1800 palen voor een groenere planeet

Activiteit: Industrie

ArcelorMittal is begonnen met de bouw van een baanbrekende nieuwe installatie die koolstofhoudend gas uit zijn hoogovens zal omzetten in bio-ethanol. Franki Foundations werkt met trots mee aan dit ecologische project, dat wordt gesteund door de Europese Commissie.

Technische details

Atlas grondverdringende schroefpalen

  • 1800 st.
  • Ø 310 / 510 mm en 360 / 560 mm
  • 6 tot 7 m lang

Met behulp van een Woltman 55 DR

Gasvergistingsinstallatie

Met deze baanbrekende nieuwe installatie zullen ArcelorMittal en zijn partners Lanza Tech (het koolstofrecyclingbedrijf) en Primetals Technologies (toonaangevend technologie- en dienstverleningsbedrijf voor de ijzer- en staalindustrie) de eerste commerciële productiefaciliteit ooit in Europa bouwen voor de productie van bio-ethanol uit afvalgassen die tijdens het staalproductieproces vrijkomen. Het project draagt de naam “Steelanol”, een samenstelling van het Engelse woord voor “staal” (steel) en ethanol.

De Europese Unie heeft haar steun voor het innovatieve proefproject bevestigd en een subsidie van meer dan 10 miljoen euro toegekend voor de bouw van de nieuwe productiefaciliteit en voor de opstartfase. Als dit nieuwe concept succesvol blijkt te zijn, kan het revolutionair zijn voor de opvang van koolstofhoudend gas uitgestoten door hoogovens, en kan het bijdragen tot het koolstofvrij maken van de transportsector.

De eerste paal

Op woensdag 9 januari heeft ons team de eerste van 1800 palen uitgevoerd die de nieuwe installatie zullen ondersteunen. Alle funderingspalen zouden tegen midden 2019 geplaatst moeten zijn.

Meer info op de Steelanol website (http://www.steelanol.eu/)

Projectinformatie

Projectnaam

Steelanol

Categorie

Gas- en Petrochemische installaties

Techniques

Atlas schroefpaal

Contracttype

Build

Locatie

Ghent, België

Opdrachtgever

ArcelorMittal, C-Shift

Bouwperiode

2019 - 2019

Totale waarde

€ 900 000

Gelijkaardige projecten


Member of logo