Project Bujumbura, Burundi

Bralima - Burundi

Technische en logistieke optimalisatie

Activiteit: Gebouwen

Franki Foundations realiseerde 150 geheide kokerpalen met heiprop voor Brasseries et Limonaderies du Burundi (Bralima), een dochteronderneming van Heineken International Group, als fundering voor de bouw van nieuwe silo’s.

In elkaar geschoven buizen in container

Technische details

Geheide kokerpaal met heiprop

  • 150 st.
  • Ø 273 mm - 324 mm - 355 mm
  • tot 12 m lang
 

Circulaire economie op de werf

Oude pijpen werden hergebruikt als verloren boorbuizen en de resterende paaldelen werden omgevormd tot heiproppen voor de kokerpalen.

Plaatselijke vaardigheden versterken

Franki Foundations werkte met plaatselijke arbeiders. We stuurden een teamleider en een werkman van de hoofdvestiging ter plaatse om vijf lokale werkkrachten op te leiden.

Minimale milieu-impact

Dankzij de keuze voor in de grond gevormde heipalen op platen bleef de hoeveelheid grondstoffen, afval en transport beperkt:

  • Door de paallengte en -diameter met zo’n 30% te verminderen kon de hoeveelheid in de grond gestort beton gehalveerd worden, waardoor natuurlijk ook het aantal transporten daalde.
  • Voor een veilig en optimaal transport werd de machine aangepast om in een standaardcontainer te passen. Buizen werden ook in elkaar geschoven zodat ze minder containervolume innamen.
  • Daarenboven betekende de keuze voor een grondverdringingstechniek minder opgegraven grond en dus minder afval en transport.

Geheide kokerpalen met heiprop

Projectinformatie

Projectnaam

Bralima - Burundi

Categorie

Magazijnen en Logistiek

Techniques

Geheide kokerpaal met heiprop

Locatie

Bujumbura, Burundi

Stakeholder(s)

Franki Foundations

Opdrachtgever

Heineken International bv

Bouwperiode

2015 - 2015

Bralima 1

Bralima 2

Bralima 3

Bralima 4

Bralima 5


Member of logo