Vacatures

Sterker samen

Ons bedrijf evolueert elke dag en daarom zijn we voortdurend op zoek naar enthousiaste en dynamische medewerkers om onze teams te versterken. Word jij onze nieuwe collega?!

Hieronder vind je de huidige vacatures. Is er geen vacature bij die overeenstemt met je profiel, maar heb je interesse in ons bedrijf? Stuur ons dan gerust je spontane sollicitatie: jobs@ffgb.be 

Onze vacatures
Waarom aan de slag gaan bij Franki Foundations?

Omdat we trots zijn op onze geschiedenis en onze expertise

 

Sinds de oprichting van Pieux Franki in 1909 hebben meer dan een eeuw aan geschiedenis en ervaringen Franki Foundations gemaakt tot wat het vandaag is. Onze activiteiten breidden zich mettertijd uit van België naar Europa en de hele wereld, waar we aan de basis liggen van iconische gebouwen van vroeger en nu. 

In de bouwwereld nemen diepfunderingen een aparte plaats in. Het is een heel specifiek en weinig gekend domein dat zelden aangeleerd wordt op de banken van auditoria. Het is dan ook door het uit te proberen op het terrein, onder begeleiding van meer ervaren collega’s en ons intern studiebureau, en door te grasduinen in onze bibliotheek met kennis en knowhow die doorheen de jaren werd opgebouwd, dat je zult ondervinden of dit beroep je ligt.

Voor onze lokale verankering en internationale uitstraling

Twijfel je tussen solliciteren in een klein Belgisch bedrijf of in een grote internationale groep? En waarom niet beide combineren? 

Bij Franki Foundations vind je het beste van beide werelden. In België en in onze dochtermaatschappijen, zowel in de kantoren als op de werven, zijn onze collega’s echte ‘lokale producten’. De voordelen van een stabiel en lokaal team liggen voor de hand: de knowhow en heel specifieke ervaring met diepfunderingen blijft in het bedrijf, de teams kennen elkaar, ze kennen de technieken en procedures, en het evenwicht tussen werk en privéleven blijft een centraal aandachtspunt.

Dat neemt niet weg dat Franki Foundations ook een internationale groep is, met ruim 500 werknemers in 4 landen, die zijn kennis graag doorgeeft in werkgroepen en geotechnische verenigingen overal ter wereld. En onze Groep maakt op zijn beurt deel uit van een nog groter bedrijf: de Groep BESIX, die maar liefst 12.000 werknemers telt in de hele wereld. Hier heb je de onmiskenbare voordelen van de Groep: de stabiliteit van een stevig bedrijf, diverse loopbaanmogelijkheden (meerdere functies, meerdere landen) en een netwerk van collega’s met experten in alle domeinen van de bouw en zelfs daarbuiten.

Voor onze ondernemingsgeest

Franki Foundations mag dan een groeibedrijf en groep zijn, toch behoudt het bedrijf op vele vlakken een structuur op mensenmaat, waar ruimte is voor de ondernemingsgeest van zijn medewerkers. Innovatieve en creatieve ideeën zijn welkom! 

Iedereen bouwt mee aan het succes van het bedrijf. Elke medewerker wordt op zijn niveau aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen en met voorstellen te komen. Het bedrijf zet al snel in op de autonomie van zijn medewerkers en biedt iedereen de kans om zijn functie en loopbaan in handen te nemen. Het opleidingsaanbod en de telewerkmogelijkheden maken ook deel uit van deze autonomie.

Insiders aan het woord

Ze werken al 5, 10 of 30 jaar bij ons en zijn dus goed geplaatst om hun ervaringen te delen:

Aurélien - Project Manager

"Nu heb ik ontdekt dat het commerciële me wel ligt, en mijn job werd aan deze troef aangepast."

 

"Ik ben hier 7 jaar geleden begonnen, toen ik pas mijn diploma van industrieel ingenieur op zak had. Ik solliciteerde naar een job van werfleider, maar naarmate de gesprekken vorderden is dat gekanteld en uiteindelijk heb ik als Studies Ingenieur getekend. Dat was een fantastische toegangspoort, want zo kon ik kennismaken met zowat alle funderingstechnieken en op alle types projecten werken. 
Na 2 jaar in het studiebureau kreeg ik het voorstel om Project Manager te worden. Ik heb dit nieuwe hoofdstuk met vrij eenvoudige projecten aangevat, zoals dat van Your Nature, waaraan ik uitstekende herinneringen heb dankzij de technische uitdagingen ervan. Dan volgden grotere projecten: na anderhalf jaar was ik verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van een project met een omzet van 9 miljoen euro. En werven met verschillende technieken (micropalen, palenwanden enz.). Tot echt complexere projecten.
Nu heb ik ontdekt dat het commerciële me wel ligt, en mijn job werd aan deze troef aangepast. Ik blijf met één been op de werven om voeling te blijven houden met de realiteit op het terrein, maar ik beheer ook een klantenportefeuille en een aantal offertes waarvoor ik moet goochelen met technieken en oplossingen, gaande van de meest eenvoudige tot de meest creatieve. 
Op die zeven jaar dat ik bij Franki Foundations werk, heb ik me nog geen moment verveeld!"

Piet - Head of Project

“Zodra je de technische microbe te pakken hebt, laat ze je niet meer los. Bovendien zijn weinig mensen vertrouwd met deze gespecialiseerde materie, je doet dus zeldzame expertise op”

 

“Ik ben in 1989 bij Franki Funderingen begonnen als Site Manager. Na enkele maanden al vroegen ze me of ik niet liever verkoopoffertes wilde opstellen, projectingenieur wilde worden. Ik heb ja gezegd! Ik ben graag in contact met mensen. Liefst zit ik de hele dag in een vergaderzaal, zo centraal mogelijk gelegen, om iedereen te zien en met iedereen dingen te bespreken. Zo heb ik het meeste geleerd over het bedrijf en de verschillende technieken en heb ik me zelfs het Frans eigen gemaakt.
Aanvankelijk dacht ik niet in het domein van de funderingen te blijven. Het leek me te frustrerend om nooit te kunnen tonen wat je gedaan hebt. Maar zodra je de technische microbe te pakken hebt, laat ze je niet meer los. Bovendien zijn weinig mensen vertrouwd met deze gespecialiseerde materie, je doet dus zeldzame expertise op.
In de loop der jaren heb ik interesse opgevat voor de aankoop van machines, ik heb veel contacten gelegd en ben commercieel directeur geworden van de afdeling Atlas Palen, en daarna verantwoordelijke van de productie-eenheid palen. Ik hou van het snelle tempo van deze werven: bespreken, tekenen, uitvoeren ... het gaat vooruit!
Het project waar ik het meest trots op ben? Het eerste dat ik ondertekend heb als verkoper: de werf van het begijnhof in Bergen, voor Lixon. In die tijd hadden we geen enkel contract in die geografische zone en ik sprak zelfs geen Frans, misschien was het daarom dat ik het wilde hebben!”

Didier - Site Manager

“Het is niet uitzonderlijk dat mensen een lange carrière doorlopen bij Franki Foundations, sommige families werken hier zelfs al generaties lang.”

“Het toeval wil dat ik meer dan 20 jaar later nog altijd bij mijn eerste werkgever ben! 
Ik ben in 1979 als arbeider aan de slag gegaan bij Foraky, dat toen een dochtermaatschappij was van de Groep Franki. Ik hield me bezig met verschillende boortechnieken, zowel in de olie- en mijnbouwsector (bodemmonsters) als in de geothermie. Daarna heb ik voor BESIX gewerkt, dat achteraf Franki Foundations in zijn Groep heeft opgenomen. Zo ben ik dus opnieuw bij mijn eerste werkgever terechtgekomen.
Ik ben er oude collega’s tegengekomen, want het is niet uitzonderlijk dat mensen een lange carrière doorlopen bij Franki Foundations, sommige families werken hier zelfs al generaties lang.
De werf die me het meest is bijgebleven? Ik zou zeggen, mijn eerste werf als Site Manager toen ik terugkeerde naar Franki Foundations. Het ging om een deel van het GEN in Genval, met maar liefst 5 machines en meerdere technieken te superviseren. Het is die diversiteit die ik enorm apprecieer. Micropalen, spuitbeton, verankeringen, vernagelde wanden ... er is voor ieder wat wils!”

Member of logo