Project London, Verenigd Koninkrijk

Het cricketveld « Lord’s »

Franki Foundations UK werd gecontracteerd door ISG om het volledige pakket aan paalfunderingen uit te voeren ter ondersteuning van de herontwikkeling van het cricketveld « Lord’s ».

Bij de herontwikkeling van het cricketveld « Lord’s » zullen de faciliteiten in verschillende fases worden verbeterd, zodat het stadion operationeel kan blijven tijdens de werken.

Technische eigenschappen

Dragende funderingspalen

  • 277 palen
  • Ø 600 mm en 750 mm
  • 28.5 m lang

De uitdaging

Bij de herontwikkeling van het cricketveld « Lord’s » zullen de faciliteiten in verschillende fases worden verbeterd, zodat het stadion operationeel kan blijven tijdens de werken. Dankzij de vernieuwing zal de capaciteit van het stadion met 2.000 plaatsen toenemen en zullen er minder plaatsen zijn met beperkt zicht. 
Franki Foundations UK werd gecontracteerd door ISG om het volledige funderingspakket te leveren ter ondersteuning van de renovatie van de Compton en de Edrich tribunes.

De oplossing

Franki UK maakte gebruik van de Casagrande B125, de Soilmec SR30 en de Martello MP5000 serie paalmachines  om 277 boorpalen van grote diameter (Ø 600 mm en 750 mm) uit te voeren tot op 28.5 m diepte.
De MP5000 serie paalmachine werd gebruikt voor het opdrachtdeel van het contract waarbij de palen onder de Media tribune moesten worden uitgevoerd onder slechts 12 m vrije hoogte. 
Gezien de strakke deadline van het gehele project werden de paalfunderingen uitgevoerd terwijl de bestaande tribune werd gesloopt.

Projectinformatie

Projectnaam

Het cricketveld « Lord’s »

Categorie

Stadions

Techniques

Boorpaal van grote diameter onder voorlopig voorbuis

Contracttype

Build

Locatie

London, Verenigd Koninkrijk

Bouwperiode

2019 - 2019

Gelijkaardige projecten


Member of logo