Project London, Verenigd Koninkrijk

De Fulham-voetbalclub

Palen uitvoeren om de herontwikkeling van de tribune Riverside te ondersteunen.

Martello Piling werd gecontracteerd door O'Keefe Construction voor het uitvoeren van 27 boorpalen van grote diameter (Ø 600 mm) tot op 30 m diepte.

Technische eigenschappen

Dragende funderingspalen - Boorpalen van grote diameter

  • 27 palen
  • Ø 600, 750 en 900 mm
  • 20 tot 30 m lang

De uitdaging

De herontwikkeling van de Riverside tribune in de Fulham-voetbalclub zal de capaciteit van 25.700 naar 29.600 verhogen en de lokale voorzieningen verbeteren. Het project omvat een nieuwe riviermuur en een openbaar wandelpad langs de rivier.

De toegang tot de Hammersmith werf bevond zich naast de bestaande tribune met een beperkte vrije hoogte, waardoor de palen enkel konden worden uitgevoerd met behulp van een kleinere paalmachine. Eens op de werf moesten de palen onder de bestaande tribune uitgevoerd worden onder slechts 12 m vrije hoogte.

De oplossing

Martello Piling werd gecontracteerd door O'Keefe Construction voor het plaatsen van funderingspalen met een diameter van 600 mm tot op 30 m diepte.
Martello maakte gebruik van een op maat gemaakte MP600 paalmachine  om onder de bestaande tribune de boorpalen van diameter 600 mm uit te voeren onder 12 m vrije hoogte. 

Na voltooiing van de resterende boorpalen van grote diameters 750 en 900 mm werd een statische paalbelastingsproef uitgevoerd om het draagvermogen van de diepfunderingen te bepalen, voorafgaand aan de herontwikkeling van de Riverside tribune.  De MP6001 serie paalmachine was het meest geschikt voor dit project omdat ze veel compacter is dan de meeste standaard paalmachines.

Projectinformatie

Projectnaam

De Fulham-voetbalclub

Categorie

Stadions

Techniques

Boorpaal van grote diameter onder voorlopig voorbuis, Boorpaal van grote diameter in omstandigheden met beperkte toegang

Contracttype

Build

Locatie

London, Verenigd Koninkrijk

Bouwperiode

2019 - 2019

Gelijkaardige projecten


Member of logo